EntertainmentMuzică și Filme

15 lucruri inedite despre cel mai vizionat film de Crăciun: „Singur acasă” e pe 5 decembrie, la PRO TV

Milioane de telespectatori au văzut până acum filmul „Singur acasă”. Sau „Home Alone”, comedia lansată în urmă cu 30 de ani, pe 16 noiembrie 1990. Chiar și așa, pelicula este difuzată an de an de PRO TV și încă este urmărită de oameni, chiar dacă l-au văzut și în anii precedenți.

„Singur acasă” a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur, bugetul peliculei a fost de 18 milioane de dolari, iar încasările în toată lumea au depășit 500 de milioane de dolari!

Timp de 12 săptămâni a fost lider de box-office și a doborât un record, fiind desemnat cea mai de succes comedie de până atunci. Pe imdb.com, unul dintre cele mai cunoscute site-uri de recenzii, „Singur acasă” are nota 7,6! Votat de aproape 500.000 de utilizatori înregistrați.

<strong>În cei 30 de ani de la lansarea mondială a filmului au ieșit la iveală multe lucruri neștiute despre „Singur acasă”. Libertatea vă prezintă 15 dintre ele.</strong>

1. Daniel Stern, interpretul personajului Marv, nu a scos niciun zgomot în timpul secvenței când îl prinde pe Kevin, dar puștiul de 8 ani îi pune pe față o tarantulă. Regizorii au decis ca sunetul să fie adăugat ulterior în studio, pentru că un țipăt al actorului ar fi speriat tarantula.

Daniel Stern FOTO Captură video

2. „Ce faceți, băieți, renunțați sau mai vreți?”, este o replică pe care Kevin a improvizat-o și care nu apărea în scenariul original. A fost atât de bună, încât a fost folosită și în partea a doua a filmului, unde Kevin spune: „Hei, băieți, vă dați bătuți? Ați suferit destul?”.

3. Daiana Câmpeanu este singura actriță din România care a jucat în „Singur acasă”! Stabilită la Chicago la vârsta de 3 ani, aceasta s-a născut la București, iar acum activează sub numele Diana Rein, având o carieră în muzică. În film a fost verișoara lui Kevin, Sondra, și avea 12 ani în momentul filmărilor.

Daiana Câmpeanu (în dreapta) FOTO Captură video

4. Casa familiei McCallister folosită în film este în Winnetka, statul Illinois. Vila cu trei etaje a fost vândută în urmă cu 8 ani, cu suma de 1,5 milioane de dolari 

5. Daniel Stern a purtat o pereche de pantofi din cauciuc în timpul scenei în care trebuie să calce pe treptele date cu gudron, pe care Kevin pusese cuie. Așa a evitat să accidenteze pe platourile de filmare.

6. Rolul lui Kevin McCallister a fost scris special de regizorul John Hughes pentru Macaulay Culkin, dar regizorul a chemat la casting și alți 100 de băieți, doar pentru a se asigura că Macaulay e alegerea perfectă pentru acest personaj.

Macaulay Culkin FOTO Captură video

7. Kelsey Grammer trebuia să joace în „Singur acasă” și să interpreteze personajul unchiului Frank, dar a refuzat. Până la urmă, locul acestuia a fost luat de Gerry Bamman.

8. Actorii Robert De Niro și Jon Lovitz au refuzat rolul hoțului Harry, dar până la urmă John Hughes a reușit să găsească un personaj pe care să-l pună perfect în rolul filmului, Joe Pesci.

Joe Pesci FOTO Captură video

9. Sora mai mare a lui Kevin din „Singur acasă”, Megan, este sportivă olimpică! Hillary Wolf a făcut parte din echipa naționala de judo a Statelor Unite ale Americii, participând la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000.

10. Filmul a fost turnat aproape în întregime în Chicago, iar ceea ce este prezentat ca un aeroport din Paris este, de fapt, Aeroportul Internaţional O’Hare din Chicago.

11. Reportofonul de marca Talkboy din film nu există ca un produs ce putea să fie comercializat, ci a fost creat special pentru filmările acestui film. La fel ca și filmul cu gangsteri „Angels with filthy souls”, a fost făcut special pentru „Singur acasă”.

Kevin și reportofonul său unicat FOTO Captură video

12. Decoraţiunile de Crăciun din sticlă, pe care calcă hoțul Marv în momentul în care acesta intră pe geamul vilei familiei McCallister, sunt de fapt făcute din bomboane.

13. Joe Pesci şi-a dorit ca lui Macaulay Culkin să-i fie cu adevărat frică de el chiar și atunci când filma. A încercat să interacţioneze cât mai puţin posibil cu acesta pe platourile de filmare, iar Pesci chiar l-a mușcat pe Macaulay în film, acesta având și acum o cicatrice.

Macaulay Culkin, Daniel Stern și Joe Pesci FOTO Captură video

14. Posterul filmului a avut numeroase variante, însă cea finală a fost aceea care îl înfățișează pe Macaulay Culkin ținându-și mâinile pe față și mimând un țipăt. Afișul a fost inspirat de celebra pictură a lui Edvard Much „The Scream”.

15. Iubita lui Buzz, fratele lui Kevin, nu era de fapt o fată, ci fiul regizorului artistic al filmului. Regizorul a luat această decizie deoarece nu şi-a dorit să supere vreo adolescentă folosindu-i poza în film. 

PRO TV îl difuzează pentru a 16-a oară

Primul film din seria „Singur acasă” se va transmite sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 20.00. Conform paginademedia.ro, este pentru a 16-a oară, de când există măsurătorile TV, când PRO TV difuzează faimosul film de Crăciun, cu Macaulay Culkin în rol principal.

Imagine din film înainte de plecarea spre Paris FOTO Captură video

Anul trecut, la prima parte a filmului s-au uitat 2,2 milioane de telespectatori, în 2018, 2,1 milioane de români au fost în fața televizoarelor, iar în 2017, tot 2,2 milioane de români au vizionat filmul. În 2014 filmul a fost urmărit de 2,7 milioane de persoane, iar în 2013 cifrele au fost asemănătoare.

Trailerul oficial al filmului „Singur acasă”

Hits: 1

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close