ŞtiriȘtiri România

Amendă pentru nepurtarea măștii, anulată în instanță. Cum au motivat judecătorii

Judecătoria Timișoara i-a anulat unui bărbat amenda primită pentru nepurtarea măștii de protecție în incinta unei benzinării, deoarece polițistul a completat greșit procesul-verbal, potrivit site-ului clujust.ro.

Potrivit sursei citate, nici polițistul care l-a amendat nu purta mască, iar când i s-a cerut să consemneze asta în procesul-verbal, s-a enervat și a ridicat valoarea amenzii. Numai că a plusat mai mult decât prevede legea, încât instanța, din oficiu, a anulat procesul-verbal.

Polițistul a modificat procesul verbal prin adăugarea unui zero, aplicând amenda maximă pentru nepurtarea măștii de 2.500 lei și precizând că minimul este 1.250 lei.

Bărbatul amendat a solicitat instanței să dispună, în principal, reducerea amenzii aplicate prin procesul verbal de contravenție la suma de 250 lei iar, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu avertisment.

În sentința din 14 octombrie, Judecătoria Timișoara a anulat procesul verbal, deoarece agentul constatator a menționat în cuprinsul său că jumătate din minimul prevăzut de lege pentru contravenția reținută în sarcina petentului, cu privire la care acesta și-a recunoscut vinovăția în cuprinsul plângerii, este de 1.250 lei, în loc de 250 lei cum este legal.

”Instanța reține că prin menționarea nelegală a unei sume diferite de jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege pentru contravenția reținută în sarcina petentului acestuia i s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea procesului verbal, acesta pierzând practic dreptul de a achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, respectiv suma de 250 lei”, se arată în sentință.

Hits: 5

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close