ŞtiriȘtiri România

BOR se implică în campania de vaccinare anti-COVID. Va distribui broșuri cu informații despre vaccin în eparhii

Ministerul Sănătății a transmis că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură.

Duminică, la o zi după ce România a reușit să imunizeze, de la începutul campaniei, peste 100.000 de cadre medicale, Ministerul Sănătăţii a anunţat implicarea BOR în campania de vaccinare anti-COVID.

„Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură»”, transmite ministerul pe pagina de Facebook.

Într-un document adresat de Cancelaria Sfântului Sinod Patriarhului Daniel, obținut de publicația online Educație Privată, e specificat că aceste broșuri sunt destinate însă doar personalului clerical și neclerical din eparhii (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asistențin sociali etc.), în contextul în care strategia de vaccinare anti-COVID include, în etapa a doua, și personalul clerical care desfășoară activități cu risc crescu de expunere la infecția cu nou lcoronavirus.

Până la ora anunțului, mai multe voci din rândul BOR au transmis mesaje de susţinere a campaniei de vaccinare.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat că „e timpul să lăsăm în urmă această pandemie, iar vaccinul este una dintre soluții”. Şi părintele Necula a transmis un mesaj pro vaccin, iar Arhiepiscopul Calinic a anunţat că se va vaccina împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătăţii aminteşte şi că Papa Francisc se va fi vaccina săptămâna viitoare. „Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, scriu reprezentanții ministerului.

Hits: 2

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close