ŞtiriȘtiri externe

Consiliul Director al unei școli din SUA a demisionat, după ce o ședință în care făceau afirmații jignitoare despre familiile elevilor a fost transmisă online din greșeală

În timpul conferinței de pe aplicația Webex, președintele consiliului de administrație al unității de învățământ din Oakley, California, SUA, Lisa Brizendine, a spus că părinții revoltați de restricțiile Covid vor ca școala să acționeze ca „babysitters” pentru copiii lor, iar un alt membru al CA, Richie Masadas, a afirmat că unii părinți vor să-i trimită pe cei mici la școală, doar ca să fie singuri acasă când se droghează, scrie BBC.

Ședința ar fi trebuit să fie una cu acces restricționat, însă a fost disponibilă online. La ea au asistat inclusiv părinții elevilor școlii respective.

Abia după câteva minute, unul dintre membrii consiliului director a realizat ce se întâmplă: ”Of, ședința e deschisă publicului în acest moment”.

În cele câteva minute de acces liber, Richie Masadas, membru CA, a spus, în amuzamentul tuturor: „Fratele meu avea un serviciu de livrare de marijuana medicală, iar clientela sa era părinți elevilor de la școala noastră”. Iar Lisa Brizendine era deranjată că părinții doresc ca profesorii să funcționeze pentru copiii lor precum un baby-sitter.

<blockquote
class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">1) When officials
at the Oakley Union Elem. School district thought they were meeting
privately, they used profanity to insult &amp; threaten parents
upset by the district's prolonged school
closures.<br><br>Here's when they realized their mtg
was being broadcast to the public.<br><br>&quot;Uh,
oh.&quot; <a
href="https://t.co/OXbHWq9FMy">pic.twitter.com/OXbHWq9FMy</a></p>&mdash;
Bigad Shaban (@BigadShaban) <a
href="https://twitter.com/BigadShaban/status/1362547341560061954?ref_src=twsrc%5Etfw">February
18, 2021</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js"
charset="utf-8"></script>

Peste 7.000 de persoane au semnat o petiție care solicitau demisia tuturor celor care au luat parte la evenimentul online, iar la două zile după ședință întregul consiliu și-a dat demisia, potrivit superintendentului districtului școlar elementar Oakley Union, Greg Hetrick.

Într-o scrisoare către părinți, cadrele didactice au transmis: „Regretăm profund comentariile care au fost făcute în ședința la începutul acestei săptămâni”.

Este responsabilitatea noastră să modelăm comportamentul pe care îl așteptăm de la studenții și personalul nostru și este obligația noastră de a construi încredere în conducerea școlii. Vă rugăm să nu lăsați eșecul nostru de judecată să arunce o umbră asupra muncii excepționale pe care o fac profesorii noștri, administratorii și angajații”, a se mai notează în document.

Potrivit site-ului consiliului școlar toată posturile sunt vacante acum și pot fi ocupate prin concurs. Toate pozițiile sunt deținute acum de interimari.

Foto: captură CNN

Hits: 1

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close