ŞtiriȘtiri externe

VIDEO | Misterul câinilor albaștri din Rusia încă nu a fost elucidat. Animalele, examinate de veterinari

Rusia încearcă să rezolve misterul câinilor câinilor vagabonzi cu blana de un albastru strălucitor a atras atenția utilizatorilor de internet din Rusia. Mai mulți câini au fost fotografiați zilele trecute în timp ce se plimbau prin zăpadă în orașul orașului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova. Joi însă alte imagini similare au venit din orașul Podolsk, scrie BBC.

O serie de fotografii postate pe 11 februarie  cu mai mulți câini care aveau blana albastră și au fost surprinși în timp ce se plimbau prin zăpadă la Dzerjinsk, unoraș în apropiere de Mosocova, a stârnit reacții controversate în mediul online. În timp ce unii internauţi s-au amuzat, comparând patrupezii cu personaje de desene animate, alţii s-au arătat indignaţi şi îngrijoraţi. 

Patrupedele s-ar fi murdărit cu vopseaua albastră, pe blană, de la o fabrică abandonată din apropiere, care producea plexiglas și acid cianhidric, informează BBC.

Autoritățile din Dzerzhinsk sunt preocupate acum de problema „câinilor albaștri” și negociază cu conducerea companiei care deține fabrica pentru permisiunea de a intra în hale și a determina dacă acolo există substanțe chimice care ar fi putut colora blana animalelor și dacă acestea reprezintă vreun pericol.

Pe 13 februarie, câinii au fost aduși la o clinică veterinară din Nijni Novgorod, unde au fost prelevate probe de sânge. Urme de colorant albastru prusac au fost găsite în blana lor. Presa rusă relatează că patrupedele par sănătoase și mănâncă bine. Dar există încă îngrijorări că o substanță chimică toxică, cum ar fi sulfatul de cupru, ar fi putut provoca schimbarea culorii.

profimedia-0591399168Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Joi, câțiva câini cu blană verde strălucitoare au fost văzuți călătorind în jurul Podolsk, un oraș industrial la 37 de kilometri de Moscova. În acest caz, potrivit unui ministru regional din Moscova, câinii au fost văzuți lângă un depozit abandonat, unde erau depozitați saci de vopsea verde praf. Dar unii internauți au scris că patrupedele din Podolsk ar fi fost vopsite în mod intenționat.

Medicii veterinari au examinat și câinii Podolsk, cauza blănii lor verzi încă nu a fost stabilită, scrie BBC.

Dar la fel ca în cazul Dzerzhinsk, câinii par destul de sănătoși și prietenoși. Oricare ar fi cauzat blana de culoare strălucitoare, cazurile evidențiază riscul continuu de poluare chimică din Rusia, care are multe fabrici industriale vechi.Hits: 1

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close